17 Şubat 2012 Cuma

İSLAM TAHRİF ÇALIŞMALARI ve VAHHABİLİK







Dan Brown' un " Melekler ve Şeytanlar" isimli kitabı ile daha önce pek çok kişi tarafından duyulmamış yeni bir kelime zikredilir oldu: "İlluminati". Pek çok kişi kitaptan öğrendiği kadarı ile kalmayıp araştırmaya başladı nedir bu illuminati diye. Belgeseller hazırlandı, yazılar yazıldı, tozlu raflardaki tarih kitapları kurcalandı. Hem günümüzdeki etkileri, hem dünya tarihini nasıl etkiledikleri ile ilgili farklı yorumlar yapıldı. Bu yazıda, kişisel görüşlerimi yansıtmamaya çalışarak, bazı olayların bilinen kısımlarını hatırlatıp, bilinmeyen kısımlarına da giriş yapıcam. Puzzle oynar gibi parçaları birleştirmeye çalışıcam gelecek yazılarda da. Parçalardan birini elimize alalım ve başlayalım.


Dialog, sıkça duymaya başladığımız yeni bir kelime. Bir diğer ismiyle "ılımlı islam", pek çoğumuzun verdiği lakapla "light islam". Ama yeni bir kavram olmasına rağmen, ulaşılmak istenen amaç yeni değil, oldukça eski. Tek fark, eski zamanlarda, farklı isimlerle faaliyet göstermiş olması. 


Tek başlıkta,  tarih boyunca yapılan, popüler tabiriyle dialog olarak anılan çalışmaların, tüm tarihine ışık tutmak çok zor, sayfalar dolusu yazmak gerekir ki o sayfalardan çok rahat koca bir kitap çıkar. O nedenle,  bu konunun parça parça ele alınmasında fayda var dierek giriş kısmını geçiyorum.





Yukardaki resimde 2 ingiliz casusundan bahsediliyor. Bir tanesi, filmi bile çekilmiş olan, arabistanlı lawrance olarak bilinen thomas edward lawrance, dieri ise mr hempher. 2si de ingiltere için çalışan ajanlar. Görevleri ise arap yarımadasını osmanlı devletinden ayırmak. Sebepse hilafet altında birleşen müslümanları ayırmak ve bu sayede osmanlıyı dağıtmak ve doğal kaynaklara el koymak. Süreç, 18. yy' da vahhabiliğin kurulması ile başlıor, 1932' de suudi arabistanın bağımsızlığını ilan etmesiyle bitior. Ama elbette etkileri günümüzde de sürmekte.

VAHHABİLİK:

Pek çok kişinin sünni mezheplerden biri sandığı ama esasında kendilerinden olmayan herkesi kafir olarak adlandıran vahhabilik, 18. yyda muhammed bin abdulvahhab tarafından kuruldu. Gençlik dönemlerinde, 13. yyda yaşamış olan ibn-i teymiyyenin görüşlerinin çok etkisinde kalan abdulvahhab, müslüman maskesi takmış ingiliz ajanı mr hempherin de desteklemesiyle, vahhabilik akımını başlattı.

Etkisinde kaldığı kitapların yazarı ibn-i teymiyyenin birkaç görüşüne bakalım:

1. Allahın adını zikretmek bidattır.
2. Allah, gökten yere, merdivenden iner gibi iner.
3. Kaza namazı kılmak lazım deildir.
4. Cennet ve cehennem sonsuz deildir.
5. Bazı yaratıkların başlangıcı yoktur, allah gibi ezelden beri vardırlar.
6. Allah da bir cisimdir, cisim olmadıına dair kuranda ayet yoktur.
7. Allah hareket eder, dilerse yere iner, dilerse göğe çıkar, dilerse oturur, dilerse kalkar.

Allahı cismani bir varlık olarak düşünen ve bu tarz söylemleri olan bu zat, günümüzde selefilerin  şeyhül-islamı olarak saygı görüor. Vahhabiler de selefi olduklarını iddia ediorlar, isimleri farklı ama özleri aynı olan bu sözde mezhepler ya da sözde mezhep, bir tek kendilerini gerçek müslüman olarak görüorlar.  ( son zamanlarda sürekli tvlerde demeçler veren bazı ilahiyatçıların fikir babası olduunu da unutmamak gerek, yeri gelmişken bir video paylaşaım, videodaki zatı muhterem, pek çok ilahiyatçıyı da etkilemiş olan ve ibn-i teymiyyeye övgüler yağdıran mustafa islamoğlu )





Şimdilik konumuza dönelim. Destek veren mr hempherin  arap yarımadasında bir ingiliz ajanı olduğuna dair belgeler, 2. dünya savaşı sırasında almanların eline geçmiş, daha sonra der spiegelde yayınlanmış, ardından fransada, önemli bir gazetede bu belgeleri yayınlamış. Lübnanlı bir doktor,  bu anı niteliğindeki belgeleri arapçaya çevirip kitap olarak sunmuş. Daha sonra bu kitap başka dillere de çevrildi. Kitapta ingilizlerin islamiyeti imha etmek için hazırladıkları planlar var, bu planları uygulamak için görevlendirilen ajanlardan biri de mr hempher. Müslüman görüntüsünde, müslüman gibi yaşayıp, nasıl müslümanların içerisine sızdığı ve çin, hindistan ve ortadoğuda uygulanan politikalar anlatılıor.


Araplarla ingilizlerin, arap yarımadasında işbirliği yaptığını anlatan tek kitap bu deil elbet. Sultan 2. abdulhamit zamanında amirallik yapan eyüp sabri paşa da, 1888de yazdığı "mir'at al harramin" isimli eserinde abdulvahhabın, bir ingiliz ajanıyla kontak kurduundan ve düşüncelerinden etkilendiğinden bahseder.






Bir ingiliz ajanın itirafları kitabına dönersek, kitapta geçen, müslümanların kuvvetli gördükleri noktalarını tahrif etmek için sıralanan maddeler şöyle:

1. Müslümanlar arasında ırkçılık ve milliyetçilik körüklenecek, islamdan önceki kahramanlıklarına dikkat çekilecek.

2. İçki, kumar ve zina, açık ya da kapalı yaygınlaştırılacak. Gayri müslimlerden bu konuda istifade edilecek.

3. Satın alınan kişiler kahraman, kurtarıcı ilan edilecek. İslam dinine bağlı idareciler kötülenecek. Zalim liderler yetiştirilecek.

4. Çok cami yapılacak ama içlerine ya misyonerler, ya da mezhepsiz imamlar konulacak.

5. Kilise, okul, hastane, kütüphane, hayır kurumu isimleri altında propoganda merkezleri açılacak ve bu merkezler islam ülkelerine yayılacak.

6. Müslümanlara islamdan kastın mutlak din olduğu, bu dinin hrıstiyanlık ya da yahudilik de olabileceği inancı aşılanacak. Cihadın geçici bir fazr olduğu ve vaktinin geçtiği telkin edilecek.

7. Müslüman adetlerine bidatlar sokulacak, islam gerici ve terör dini gibi gösterilecek. İslam ülkelerinin geri kaldığı söylenerek islama olan bağlılık azaltılacak.

8. Kadınlar tahrik edilerek örtülerini açmaları sağlanacak. Bu iş için gayri müslim kadınlar kullanılacak. Ardından müslüman kadınlar da kendiliğinden açılacaktır.

9. İslamın yayılması ve müslüman olmayanlara öğretilmesi faaliyetleri men edilecek. İslamın sadece arapların dini olduğu fikri yayılacak.

10. Müslümanlar kuran hakkında şüpheye düşürülecek, içinde eksik ya da fazla ayet var denecek.

11. Arap ülkeleri dışında, ezan, namaz ve duaların arapça yapılması engellenecek. Arapça öğrenilmesi engellenecek. Arap diyarında da mahalli lehçeler yaygınlaştırılacak, kuran ve sünnet dili olan arapçanın kullanılmasının önü kesilecek.

12. Hadisler hakkında müslümanlar tereddüte düşürülecek. Bazı hadislere uydurma denecek ve hadislerin kaynak olması devreden çıkartılacak. Kaynak yalnız kurandır denecek.

13. İslam bünyesinde tahrif edilmiş din ve mezhepler çıkartılacak. Bu dinler insanların heveslerine uygun olacak.

14. İç savaş ve ayaklanmalar teşvik edilecek. Hem kendi içlerinde, hem de gayrimüslimlerle daima mücadele halinde olmaları sağlanacak, böylece kuvvetleri zayi olacak ve ihtilallere zemin hazırlanacak.

15. Hindistanın şimdiki hali gibi, iran ve osmanlı, birbirleriyle anlaşamayan mahalli devletlere bölünecek. Böl parçala, böl mahvet teoremi uygulanacak.


Bu planları gerçekleştirmek için görevli ingiliz ajanlarından olan mr hempherın da desteği ve etkilemesi ile muhammed bin abdulvahhab, kendi düşüncelerini, "müslümanlar 6 asırdır şirke battılar, doğru yolu gösteriorum" dierek yaymaya başladı. İngilteredeki sömürge bakanlığı, bu oluşumun haberini alınca, deriye emiri muhammed bin suuda durumu bildirdi. Para ve askeri yardım sözleri vererek, abdulvahhab ile işbirliği yapmasını sağladı.Muhammed bin suud ile siyasi bir oluşum haline gelen vahhabilik, katliamlar yaparak geniş bir alana yayıldı. Şimdi sormadan edemior insan, neden o kadar destek verildi altı üstü yeni bir islami mezhep (???) için die. Destek verenler de sözde hrıstiyan özde luciferian olan ingiltere yönetimi üstelik.


Osmanlı için bir sorun haline geldiklerinde başta 2. mahmut vardı. Mısır valisi kavalalı mehmet ali paşanın vahhabileri yenmesi üzerine, ilk vahhabi dönemi, 1819da kapandı ama kısa bir süre sonra, kurtulmayı başaran bir suud hanedanı üyesinin önderliğinde yeniden canlandı.






                                                     Muhammed bin Suud


Arap dünyasını osmanlıdan koparmak isteyen ingiltere, vahhabi akımını desteklemekle kalmadı. Sanayi inkılabını gerçekleştiren ingiltere, sömürgelerine giden yolların güvenliğini sağlamak için akdenizi ve ortadoğuyu ele geçirmek zorundaydı. Bu amaçla, dünyanın en en zengin petrol yataklarının bulunduğu musul-kerkük hattını ele geçirmek için, ortadoğuya, arabistanlı lawrance adıyla ünlenen casusunu yolladı. Çünkü lawrance bölgeyi biliordu ve arapçayı mükemmel konuşmayı öğrenmişti. Lawrance, 1. dünya savaşı çıkınca kahireye yollandı. Burda şerif hüseyin ve oğulları ile dostluk kurdu.




İngilizler, şerif hüseyini, kendi lehlerine çalışması şartı ile, kuracakları bağımsız hicaz devletinin başına getirecekleri vaadini verdiler. Gerekli mali ve askeri yardımı yaptılar. Bu anlaşmanın fikir babası  ingiliz mc mahondu. Osmanlıya karşı isyan çıkartma fikrinin teşvikinin arkasında da , artık herkesin adını ezbere bildiği ünlü ingiliz rotschild ailesi vardı. Görünen amaçların arkasında bir başka amaç daha vardı: Ortadoğudaki otorite boşluğundan faydalanarak, filistinde büyük israil devletini kurmak.


Şerif hüseyin 1916da isyan bayrağını açtı. Amacı, hem arapları osmanlı hakimiyetinden kurtarıp bağımsız bir ülke çatısında birleştirmek, hem de hilafeti ele geçirmekti. Vahalarda yaşayan bedevi araplarla işbirliği yapan şerif hüseyin, osmanlı takviye güçlerinin gelmesini engellemek için ellerinden geleni yaptılar, türk birliklerine ağır kayıplar verdirdiler.  Kasaba ve şehirlerde yaşayan araplar, şerif hüseyine destek vermediler. Tarihteki "araplar bizi sırtımızdan vurdu" olayının iç yüzü bundan ibaret aslında.


İsyan esnasında, ingiltere,bir yandan da suud hanedandından necd emiri abdulaziz bin suud ile görüşmeler yaptı. İsyan sonunda şerif hüseyin, önce mekke emiri, sonra da cidde kralı oldu. Ancak kral olmasının üstünden çok geçmeden, abdulaziz bin suud ile anlaşmazlıklar başladı. İngiltere suuda destek verdi ve şerif hüseyin liderlik mücadelesinde yenilip kıbrısa sürüldü. Şerifin ölmeden evvel söylediği söz ise manidar:

"Bu, bizim başımıza gelenler, ekmek kapımız, koruyucumuz ve asırlar boyu efendimiz olan osmanlı devletine karşı işlediğimiz günahların, giriştiğimiz isyanların, ilahi bir cezasıdır."


1900lü yılların başında, osmanlıdan valilik talebinde bulunan ama güvenilmez bulunduğu için reddedilen suud, 1926da ingilterenin desteğiyle, hicaz krallığının başına geçti ve hicazdaki 700 senelik, peygamber soyundan gelen haşimilerin iktidar dönemi bitti. Abdulaziz bin suud, 1932ye kadar arap yarımadasının nerdeyse tamamını idare altına alarak  resmi mezhebi vahhabilik olan suudi arabistan devletini kurdu. Böylece arap yarımadasındaki 400 senelik osmanlı  hakimiyeti son buldu, ortadoğudaki istikrar sona erdi. Araplar arasında senelerce sürecek anlaşmazlıklar baş gösterdi ve ortadoğu meselesi, günümüze kadar, kanayan bir yara olarak geldi. 



                                                    Abdulaziz bin Suud


Şimdi de biraz vahhabiliğin öğretilerine değinelim. Abdulvahhabın kitab-üt tevhid isimli eserine göre, 3 mesele vardır:

1. İbadet imanın parçasıdır. Bir farzı, farz olduuna inanmasına rağmen yapmayan kişi kafir olur. Bu kişi öldürülür ve malları, vahhabilere taksim edilir.

2. Peygamberin ve evliyanın ruhlarından şefaat isteyen, bunların mezarlarını ziyaret edip dua eden kafirdir. Ölmüş birinden birşey istemek şirktir.

3. Mezarlar üzerine türbe yapmak ve türbelerde namaz kılmak caiz deildir. Sünniler ve şiiler bu yüzden müşriktir. Bu müşrikleri öldürmek ve mallarını yağma etmek helaldir, ve bu müşriklerin kestikleri leş olur.



( Böyle de bir şeyhleri var,  adı bin baaz, 1999da ölmüş. Maşallah, yüzünden de nur akıor )


Diğer inanışları ise şöyle:

1. Bir mezhebe uymazlar.

2. Peygamber ve evliyanın mezarlarına türbe yaptırmak, allahtan başkasına tapmaktır. Her türbe puthanedir. Müslümanların çou müşrik olmuştur.

3. Şefaat die bişey yoktur. Keramet de yoktur.

4. Hz muhammed "habibullah" (allahın sewdiği) die deil, "halilullah" (allahın dostu) die anılmalıdır.

5. Tasavvuf, hint yahudilerinin oyunudur ve eski yunandan alınmıştır. Tasavvufçular müşriktir.

6. Allah için adakta bulunmak ve hayvan kesmek, sonra da kesilen hayvanın etini fakirlere dağıtıp, sevaplarını  peygambere ya da evliyaya hediye etmek şirktir.

7. Resulullahı övmek ve ondan şefaat dilemek şirktir. Bunları yapan müslüman müşriktir. Ölüden şefaat istemek, ona tapmak demektir.

8. Allah, arş üzerinde oturur, kendisi ile oturması için de hz muhammede yer bırakır. ( hrıstiyanlar da allahın gökte olduğuna inanır )


Ayrıca ünlü din adamlarının, oldukça abes söylemleri vardır. Mesela bunlardan biri, allahın 2 eli var der. Başkası "ya rasulallah" demek şirktir der. Bir dieri, yezidin ismi geçince, allah ondan razı olsun der. ( yezid: peygamberin torunu imam hz. hüseyinin kafasını, kerbela savaşında kestiren kişi )


Kısaca, gerçek müslümanın kendileri olduuna inanırlar. Dier mezhepler şirke batmıştır, inananları kafirdir derler. Ehl-i sünneti ve ehl-i sünnet alimlerini öldürmeyi mübah görürler. Tevhid anlayışları vardır, barışçıl söylemlerinde "la ilahe illallah" cümlesine biat edelim, birbirimize yardım edelim derler. "Muhammeden resulallah" demekten nieyse çekinirler. Son dönemin modası light islama ve gülen cemaatine ne kadar benzior deil mi?


Suudi arabistanın resmi mezhebi hala vahhabilik. Şu an baştaki kralları ise, abdulaziz bin suudun torunlarından kral abdullah. Bir ailenin isminin verildiği tek ülkedir suudi arabistan.




                                           


                                         


                                             


                                       

                                           
                                         Obama kralın elini sıkıyor???


                                         




                                                 
                                         Listenin 1 numarası Kral Abdullah    

   



                                              Suudi Arabistan Kralları



Resimlerdeki sarmaş dolaş pozların bir anlamı olsa gerek. Ne de olsa, hanedanı, tüm batının asırlarca veremediği zararı verdi osmanlıya ve koca devletin yıkılmasında büyük yarar sağladı batılı müttefiklerine. İngiliz ajanın da dediği gibi:" Böl parçala, böl mahvet", ya da günümüz deyişiyle "böl, parçala, yönet". Aşağıdaki video da, bir başka ingiliz ajanından. Konuyla direk alakalı görünmese de, tarih sadece tekekrrürden ibaret.




"Bir ekonomik tetikçinin itirafları" isimli kitabın yazarı john perkinsin sözleri, dünyayı yöneten güçler deşifre olmaya ya da kendilerini deşifre etmeye başladıından beri, bir komplo teorisi olmaktan çok öte. Artık herşey komplo teorisi olmaktan çok öte. Öte yandan o inandığımız komplo teorileri bile bir komplo teorisidir belki.


Açığa çıkmamış çok fazla bağlantı var hala. Ve kafalarda da soru işaretleri: "Bu adamlar neden kendilerini deşifre ediolar? Kendileri etmiosa, edenleri neden susturmuolar ve duyulmasına mani olmuolar? Ya da duyuran kişileri de gene kendileri mi seçiolar?"


Şimdilik, onların da öğrenmemizi istediği, ama hala çoğunluk tarafından bilinmeyen bilgileri paylaşmakla yetinmek zorundaız. İslam tahrif çalışmalarının tüm iç yüzü, tek bir başlığa asla sığmaz. Diğer başlıklarda daha da derinlere inmeye çalışıcam. Görüşmek üzere...

1 yorum: